Fandt denne opskrift hos grilkokkerier.dk
Opskrift
1 side laks2 lime
Akacie honning
5 spsk salt
5 spsk sukker
chiliflager
Dressing
2 dl creme fraiche
1 bundt dild
1 bundt purløg
salt + peber
Røgtræ
Fremgangsmåde
Laksen duppes tør og drysses med lige dele salt og sukker i et jævnt lag over hele overfladen. Fisken stilles på køl i et fad i minimum 1 time men gerne mere.Tænd grillen med 2/3 grillstarter-fuld briketter, med briketter i den ene side og grillning i den anden side. Temperaturen må helst ikke bliver for høj, så man kan med fordel sætte et drypbakke med vand under laksen.
Laksen tages ud af køleskabet og overskydende salt og sukker skylles af laksesiden under den kolde hane og duppes tør. Placer laksen i en foliebakke eller på et stykke sølvpapir, hvor kanten er foldet op. Pensles med lige dele limesaft og honning, drys med chiliflager.
Øverst den rimmede laks inden den skal i køleskabet. Nederst den færdig røgede laks. |
He he - har lavet den slags flere gange på camping - det er kødsvineri i bedste klasse; 2 voksne dele 800g laks med en smule brød, lidt godt til glassene og ikke meget andet. Og næsten helt uden at føle skyld :) Jeg plejer dog at bruge 10-15 briketter og en foliebakke til rygesmuldet placeret direkte på kulene.
SvarSlet