Varmrøget laks på grill


Fandt denne opskrift hos grilkokkerier.dk

Opskrift

1 side laks
2 lime
Akacie honning
5 spsk salt
5 spsk sukker
chiliflager

Dressing
2 dl creme fraiche
1 bundt dild
1 bundt purløg
salt + peber
Røgtræ

Fremgangsmåde

Laksen duppes tør og drysses med lige dele salt og sukker i et jævnt lag over hele overfladen. Fisken stilles på køl i et fad i minimum 1 time men gerne mere.

Tænd grillen med 2/3 grillstarter-fuld briketter, med briketter i den ene side og grillning i den anden side. Temperaturen må helst ikke bliver for høj, så man kan med fordel sætte et drypbakke med vand under laksen.

Laksen tages ud af køleskabet og overskydende salt og sukker skylles af laksesiden under den kolde hane og duppes tør. Placer laksen i en foliebakke eller på et stykke sølvpapir, hvor kanten er foldet op. Pensles med lige dele limesaft og honning, drys med chiliflager.

Øverst den rimmede laks inden den skal i køleskabet. Nederst den færdig røgede laks.
Placer laksen i den side af grillen hvor der ikke er kul. Kom røgtræ direkte på gølderne, når der udvikles masser af røg plejer jeg at lukke for topspjældet.  Lad laksen stå sådan på grillen i 18-20 minutter eller indtil at laksen føles fast uden at være hård, så snart der begynder at komme små hvide klatter ud af laksen, så er den helt klar. Bruger du stegetermometer, så skal laksen være 47C i centrum på det tykkeste sted.

Imens laksen er på grillen, kan dressingen blandes. Tag creme fraiche og bland den med det sidste af limesaften blandet med lige så meget honning. Hak dild og purløg fint og bland det i dressingen. Smag til med salt og peber.

Noter

Smager simpelthen dejligt med et gals kold hvidvin til - selv børnene spiser op.

Kommentarer

  1. He he - har lavet den slags flere gange på camping - det er kødsvineri i bedste klasse; 2 voksne dele 800g laks med en smule brød, lidt godt til glassene og ikke meget andet. Og næsten helt uden at føle skyld :) Jeg plejer dog at bruge 10-15 briketter og en foliebakke til rygesmuldet placeret direkte på kulene.

    SvarSlet

Send en kommentar