Hjemmelavet rødkål

Det sker ret ofte at vi griller en flæskesteg og som regel bliver en akkompagneret af et glas rødkål nødtørftigt varmet op, det er nemt og det smager sådan set fint nok. I dag faldt jeg over et flot frisk rødkål og besluttede at se hvilken forskel det gør at lave det selv. Arbejdsindsatsen er under 5 minutter - det strækker sig dog over to timer så det kræver blot lidt planlægning. Jeg startede den den op samtidig med jeg tændte kullene, så på den måde stod det bare og passede sig selv. Opskriften er fra Claus Meyer.

Opskrift

½ rødkål
50g smør
2 allehånde, knust groft
2 laurbærblade
1 kanelstang
½ tsk kommen
1 dl æblecidereddike
2 dl æblejuice
3 spsk sukker
Salt

Fremgangsmåde

Rens rødkålen for de yderste blade. Snit det i grove strimler. Kom en gryde på jævn varme, smelt smørret og steg rødkålen stile og roligt.

Når den værste spændstighed i kålen er aftaget kom da allehånde, laurbærblade, kanel, kommen, eddike, æblejuice og lidt sukker og salt på og lad det hele stå og simre i ca. 2 timer.

Juster smagen med æblecidereddike, sukker og salt til sidst.

Noter

Det smager dejligt og giver en herlig juleduft i hele huset - det er ikke sidste gang.

Kommentarer

  1. Nu sagde du flæskesteg og tænde grillen - nogen tip og tricks til den for at få et godt resultat?

    SvarSlet
  2. Tag den ud af køleskabet 1-2 timer før du skal grille den, gnid godt med salt ned i sværen er rigtig godt begyndt. Jeg løsner altid sværen og krydrer under - det virker hver gang. En af grundene til at denne blog startede var faktisk at en onkel i Amerika havde udbedt sig nøjagtige instruktioner - de er her http://www.pics.dk/2012/07/flskesteg.html

    SvarSlet
  3. Tak tippet; især den del med sværen. Resten af stegningen er jo lige som alle andre type stege vi laver i Weberen. Undre mig over vi ikke har gjort det før med flæskesteg.

    SvarSlet

Send en kommentar