Snaps på paradisæbler og rosmarin

Dette er en tilbagevendende favorit, smagen af æble gør den let drikkelig måske endda lidt tøset og rosmarinen giver den lige et lille tvist. Desuden står der er del træer i nærheden så det er ret let at plukke en pose og smide i fryseren.


Opskrift

½ kg paradisæbler
2 kviste rosmarin
1 flaske klar brøndum eller vodka

Fremgangsmåde

Æblerne plukkes når de er modne, hvilket kan ses af at kernerne er helt brune. Æblerne vaskes, stilk og urenheder fjernes hvorefter de tørres godt. Jeg kommer dem herefter i fryseren en uge, mest fordi jeg sjældent har snaps når jeg har plukket frugterne, men jeg tror også på det er med til at slå det sidste utøj ihjel ligesom jeg bilder mig ind den bliver en anelse sødere. Hvis jeg skal være helt ærlig gør det nok ikke den store forskel.


Halvér æblerne, kom dem i et forrådsglas og overhæld dem med smagsneutral snaps og kom to kviste rosmarin ved. Lad glasset stå køligt og mørkt 2-3 måneder smag eventuelt periodisk og tag rosmarinkvistene op hvis de er ved at overtage smagen. Filtrér snapsen og lad den lagre på flaske yderligere en måned hvorefter den kan drikkes som den er eller fortyndes 1:1.

Noter

Eventuelt kan den sødes en anelse med honning eller tilsættes lidt kanel for at gøre den lidt mere julet.Kommentarer