Svinekæber i stegeso

Jeg har lang tid haft lyst til at lave svinekæber, og da de havde nogen flotte i Kvickly slog jeg til og købte fire pakker.


Opskrift

1½ kg svinekæber
½ liter fond
½ flaske rødvin
4 gulerødder
2 persillerødder
2 løg
4 fed hvidløg
rosmarin
timian
laurbærblade
fløde til saucen
mel
salt og peber

Fremgangsmåde

Sæt stegesoen i blød mindst et kvarter. Snit grøntsagerne i grove stykker og kom dem i stegesoen, lad dig ikke begrænse af ovenstående liste, tænk suppe og udryddelse af rester.  Jeg har prøvet at gøre det hele lidt fransk med rødvin, timian og rosmarin.

Puds de værste hinder og sener af svinekæberne. Lav en blanding af mel, salt og peber, og vend kæberne heri. Varm en pande med lidt olie. Brun svinekæberne på begge sider. Tag kæberne af pande og læg dem i stegesoen. Kog panden af med rødvin og fond og hæld det ned i stegesoen.

Kom stegesoen i en kold ovn og giv den 3 timer ved 140 grader. Tag svinekæberne op og læg dem til side. Hæld det øvrige indhold igennem en si over i en gryde og reducer den, til den har den ønskede smag. Tilsæt fløde eller jævning, og lad saucen koge op. Kom svinekæberne i saucen og lad dem varme igennem.

Noter

Burde nok have været serveret med kartoffelmos - det er jeg bare ikke så vild med. Jeg synes også der  var overraskende meget arbejde i at pudse svinekæberne, de er små og glatte stykker kød og havde alle en stor sene på bagsiden. Det både dufter og smager helt fantastisk.

Kommentarer