Perikon snaps


Min far lavede altid perikon snaps og udtalte ofte at han hellere ville have den end en god cognac. Jeg var så heldig at få noget prikbladet perikon. Det kan kendes på hullerne i bladene som ses når man holder planten op imod lyset.

Opskrift

1 håndfuld knopper eller blomster
1 flaske vodka

Fremgangsmåde

Helst skal man plukke knopperne skt. hans dag, men hvis det ikke kan lade sig gøre kan blomster eller tørrede knopper også fint gå. Blomsterne renses og overhældes med vodka og stilles så til at trække 3 uger et mørkt sted. Herefter filtreres snapsen og lagrer på flaske en måneds tid inden den er drikkeklar.

Noter

Perikon indeholder stoffet hypericin, der gør huden lysfølsom. Det er det samme stof der hjælper mod vinterdepression, så jeg tænker jeg vil prøve at selvmedicinere mig med den når den mørke tid kommer.

Kommentarer