Grillede majskolber

Jeg kan se at jeg har forsømt at poste nogen af de ting vi laver så meget at der faktisk ikke er nogen opskrift mere, men blot en rutinemæssig fremgangsmåde. Det vil jeg råde bod på her med anvisningen på hvordan vi griller majs.


Hvis man læser grillfora eller -bøger er et gennemgående tema omkring majs at man blot kan lægge dem i vand i en halv time og så grille dem ved direkte varme i 20 minutter i egen indpakning. Jeg har prøvet, og det ser super godt ud og smager også fint. Dog er det noget bøvl at spise, når de kommer af grillen er de meget varme og skal pilles, det tager tid og sviner helt vildt og tager forholdsvis lang tid da de er så varme. Her er en måde hvor man kan få varm mad og også lidt lækrere majs.

Opskrift

4 friske majskolber
smør
salt

Fremgangsmåde

Pil bladene af majsen, trim stokken og den tørre spids, det er der ikke nogen der spiser alligevel. Del hver kolbe i tre og kog dem i let saltet vand i 10 minutter. Rul et stykke sølvpapir ud og læg tre stykker majskolbe i og kom to små stykker smør ned imellem dem. Drys det hele med masser af salt - mere end man skulle tro. Rul pakken sammen og grill den over direkte varme ca 5 minutter på hver side. Tiden er mest for at give sorte mærker og genopvarme, hvis de er forbered lang tid i forvejen.

Pak ud og server straks.

Noter

Man kan med fordel også lige drysse kolberne med lidt BBQ-krydderi når de ryger ned i pakken.

Kommentarer