Opskrift
400 g rå marcipan75 g flormelis
1 æggehvide, letpisket
80 g blød nougat
Glasur
1 æggehvide
1 dl flormelis
Fremgangsmåde
Riv marcipanen groft, og ælt den med flormelissen. Tilsæt æggehviden, og ælt det til en fast, men lidt blød masse. Stil den på køl en times tid hvorefter den tages ud og deles i fire stykker. Drys flormelis på bord og kagerulle og tril en pølse af hver stykke som derefter rulles fladt.Skær nougaten i stænger og læg en stang på midten af hvert stykke kransekagemasse. Fold marcipanen op omkring, så du får en trekantet stang og læg dem på en plade med bagepapir. Lad dem lufttørre et kvarters tid hvorefter de kan rettes op med fingre dyppet i vand.
Sæt en ekstra plade nederst i ovnen, så dine kransekagestykker ikke bliver mørke i bunden. Bag dem i en 200° varm ovn i ca. 15 minutter, til de er lysebrune. Lad de lækre kransekagestykker køle af på en rist.
Rør en fast glasur, tril et kræmmerhus af madpapir og sprøjt striber på dine kransekagestykker. Opbevar dem i en plastpose eller dåse, gerne et køligt sted.
Kommentarer
Send en kommentar