Kransekage med blød nougat


Opskrift

400 g rå marcipan
75 g flormelis
1 æggehvide, letpisket
80 g blød nougat

Glasur
1 æggehvide
1 dl flormelis

Fremgangsmåde

Riv marcipanen groft, og ælt den med flormelissen. Tilsæt æggehviden, og ælt det til en fast, men lidt blød masse. Stil den på køl en times tid hvorefter den tages ud og deles i fire stykker. Drys flormelis på bord og kagerulle og tril en pølse af hver stykke som derefter rulles fladt.

Skær nougaten i stænger og læg en stang på midten af hvert stykke kransekagemasse. Fold marcipanen op omkring, så du får en trekantet stang og læg dem på en plade med bagepapir. Lad dem lufttørre et kvarters tid hvorefter de kan rettes op med fingre dyppet i vand.

Sæt en ekstra plade nederst i ovnen, så dine kransekagestykker ikke bliver mørke i bunden. Bag dem i en 200° varm ovn i ca. 15 minutter, til de er lysebrune. Lad de lækre kransekagestykker køle af på en rist.

Rør en fast glasur, tril et kræmmerhus af madpapir og sprøjt striber på dine kransekagestykker. Opbevar dem i en plastpose eller dåse, gerne et køligt sted.

Noter

Som det fremgår af billederne bliver den spidse og tyde del af kagen hurtigt brun og porøs, næste gang tror jeg det vil være en god ide at gøre dem mere runde, hvis marcipan og nougat begge er en centimeter skal det altså rulles ud i godt 9 centimeters bredde. Det er helt utrolig klistret og porøst, lidt som en mørdej, rigeligt med flormelis hjælper.

Kommentarer