Banana Peanut Butter Caramel Chocolate Cream Pie

Vi har en ting med banana cream pie her i huset, eller det vil sige det er nok mest konen, som insisterer på at lave den hver gang der er en lejlighed til det, hvilket som minimum er ved thanksgiving og superbowl. Bare fordi peanutbutter og banan er fedt nok til at slå Elvis ihjel er det ikke det samme som man ikke kan give den mere gas. Her følger konens variant, der tillige inkluderer kiks, smør, chokolade, karamel, kagecreme og flødskum - dig in.


Opskrift

Bunden
200 g. knuste digestive
3 spsk. sukker
Lidt salt
4 spsk. smeltet, usaltet smør

Chokoladelag
150 g smeltet, mørk chokokolade

Peanutbutterlag
200 g peanutbutter

Karamellag
1 dåse Dulce de Leche

Bananlag
100 g sukker
30 g maizena
¼ tsk. salt
4 store æggeblomer
5 dl mælk
2 spsk. koldt, usaltet smør
4 modne, tyndskivede bananer

Flødeskumslag
4 dl. piskefløde
2 tsk. flormelis
½ tsk. vaniljeekstrakt


Fremgangsmåde

Rør de knuste digestive, sukker og salt sammen i en skål. Hæld det smeltede smør i og brug fingrene til det er en ensartet masse. Tryk dejen ud i en tærteform og klap med fingrene for at skabe et jævnt lag af krummer i bunden og op på siderne af tærteformen.

Sæt formen i fryseren, mens du forvarmer ovnen til 175 grader.  Bag bunden i 10-12 min. og afkøl. Når bunden er afkølet smøres den smeltede chokolade på. Afkøl og smør derefter peanutbutter på. Sæt den på køl i nogle minutter og smør derefter dulce de leche på.

Bland sukker, maizena og salt i en skål. Tilsæt æggeblommer og pisk til cremen er glat. Bring mælk til at koge i en gryde over medium varme. Tilsæt langsomt 1 dl. mælk til cremen mens der piskes konstant.  Hæld cremen i gryden med den varma mælk og kog op under konstant piskning indtil cremen bliver tyk, ca 6 minutter.

Si cremen, tilsæt det kolde smør og rør til det er smeltet. Vend bananerne i cremen og hæld i formen. Hæld i skorpe. Dæk til med fil og køl i 2 timer.

Pisk fløde, sukker og vanille sammen indtil der dannes små toppe og fordel over kagen.

Pynt kagen med chokoladespåner, som laves vhja. en skarp kniv.

Billeder af samme kage efterhånden som lagenepåføres

Noter

Stærkt vanedannende, kan ikke anbefales til folk med svagt hjerte eller vægtproblemer.

Kommentarer