Buffalo wings med blue cheese dip


Lige så meget som jeg elsker hot wings, lige så meget hader jeg når de bliver serveret fuldstændig kedelige og ukrydrede.  Så her er de grillede, sprøde og krydrede.


Opskrift

2 kg kyllingevinger
olie
salt & peber

Classic Buffalo Hot Sauce

100g smeltet smør
2 fed hvidløg
½ dl tabasco

Blue Cheese Dip

75g  philadelphia
75g  blå ost - smuldret
½ dl sødmælk
½ dl fløde
½ dl creme fraise
1 tsk timian
1 tsk rosmarin
salt & peber

Fremgangsmåde

Start med at lave blue cheese dip. Det er ret simpelt, den blå ost smuldres og blandes med krydderierne, herefter blandes creme fraise, mælk og fløde i og disen stilles på køl, dette kan fint gøres dagen før, så kommer den også til at smage mere af blå ost.

Forbered hot sauce ved at smelt smøret ved lav varme i en stor gryde, tilsæt hvidløg og lad det simre med i et par minutter uden at blive brunt. Tilsæt en halv flaske tabasco og lad det simre med i 3-4 minutter.

Hvis vingerne er ferske, fjernes det yderste led af vikingen, der en næsten intet kød på og det bliver hurtigere brændt. Vendes i olie og krydres med salt og peber. Sæt grillen op i 2-zoner, en med direkte varme og en med indirekte. Grill først vingerne 10 minutter på hver side i den indirekte zone, og smid masser af røg på i den direkte. Vingerne er nu færdigstegt og kan vendes hurtigt over den varme side for lige at gøre dem helt sprøde.

Kom vingerne ned i gryden med hot sauce, låg på, ryst dem godt rundt så de bliver dækket over det hele og server straks med blue cheese dip, og eventuelt noget af hot saucen som du har taget fra, hvis ikke alle kan lide dem lige stærke. Selleri stængler, gulerodsstave og cherri tomater er fine af snakke til.

Noter

Ovenstående giver en god varm hot sauce, man kan godt give den mere gas hvis der kun er voksne til stede. Pas på når du rister vingerne af til sidst, de kan falde igennem risten og i øvrigt hurtigt brænde på hvis ikke man er opmærksom.

Kommentarer