Rammstein Julehjerter

Verdens ældste julehjerte blev flettet af selveste H.C. Andersen og givet til H.C. Ørsteds datter
Mathilde i 1860’erne. Dermed er det en af de sjældne danske juleopfindelser, der tillige har spredt sig til Norge, Sverige, Tyskland og USA.


Siden børnene har været helt små, og vi så børnehavepædagogerne sjuske og klippe hjerter i fri hånd, med det resultat at den enten blev meget skæve, eller i mange tilfælde sket ikke kunne flettes, har jeg holdt af ingeniør-delen af at konstruere skabeloner med passer og lineal, som man så kan sende med børnene i børnehaven.

Da vi i år klippede hjerter tænkte jeg at det kunne være interessant at prøve at konstruere et hjerte, således at det danner et mønster. Jeg startede med at tegne mønsteret og brugte så en rød farve til at tegne streger på den ene led og blå på den anden led indtil hele mønsteret var dækket og skabelonerne fremkom - vanskeligere end det lyder. Resultatet blev hæderligt, og derfor har jeg fået konen til at rentegne dem så vi i fremtiden kan få prydet juletræerne i landets børnehaver med Rammstein-hjerter. Hent din egen skabelon og gør børn og pædagoger glade - Frohe Weihnachten.

Hjertet med flammerne blev ikke så vellykket, jeg tror det skyldes (u)nøjagtighed i skabelon og klipning. Næste år vil jeg se om ikke jeg kan tilføje nogen flere strimler om måske et element af at benytte farveskiftet imellem de to halvdele af hjertet mere bevidst.
 

Kommentarer