Kæmpe Tortellini eller Tortelloni

Vi kan godt lide pasta med fyld, og jo større de er des mere fyld. Dette er fyldstænding samme ide som ravioli, men vi folder dem bare to gange og så ser de pænere ud.


Opskrift

Pastadej

400g tipo00 mel
4 æg
2 spsk oliven olie
1 spsk salt

Fyld

300g spinatblade
250g ricotta ost
1 citron
1 knivspids muskatnød

Smørsovs

150 g smør
Frisk salvie
50 g revet pecorino

Fremgangsmåde

Fyldet gøres klar ved at hakke spinaten groft, blande med riccottaen og rive skolen fra en øko cirton ned i, tilsæt saften fra den halve citron. Dejen laves og rulles ud ligesom beskrevet under ravioli indlægget. Hefter skæres pastapladerne ud i størst mulige kvadrater, der placeres en spiskefuld af fyldet på midten og kanterne fugtes med en finger dyppet i vand. Kvadrattet foldes nu på midten og luften presses ud fra fyldet og udefter, hvorefter kanterne presses sammen. Nu kan trekanten foldes to gange og vikles rundt om en finger og stilles klar til kogning.

Sæt en stor gryde vand over til pastaen. Imens smeltes smørret ved medium varme og salvieblade tilsættes, tilføj også gerne saften fra den anden halvdel af citronen. Når tortellinierne har kogt overhældes de med smørsovs og drysses med revet pecorino eller parmesan.

Noter

Har tidligere lavet tilsvarende fyld hvor spinater er kogt og fyldes så køles af først. Dette smager af det samme og er meget lettere. Pas på at pastapladerne ikke ligger for længe, de bliver hurtigt lidt tørre og porøse og så sprækker de let når de skal foldes.

Kommentarer