Ravioli - hjemmelavet pasta

Noget af det bedste vi ved er hjemmelavet frisk pasta, særligt når vi laver noget som carbonara eller ragu, hvor pastaen gerne må være nogen store brede nogen, der kan tage godt imod. Her har vi skåret dem ud i firkanter og lavet ravioli.


Opskrift 

Til hver person beregnes
100g tipo00 mel
1 æg
½ spsk oliven olie
1 tsk salt

Fremgangsmåde

Mel blandes med salt og formes til en skål direkte på køkkenbordet. Æg og olie tilføjes og røres sammen med en gaffel, hvor kanten af melskålen hele tiden røres ind i æggene.  Når det hele er blevet en samlet masse, æltes der i mindst et kvarter ved håndkraft. I starten virker dejen meget tør og smuldrende, men den samler sig efterhånden, og skal gerne ende med at være blank og elastisk. Eventuelt kan konsistensen justeres ved at tilsætte en smule vand eller mel.

Dejen pakkes ind i wrap og hviler på køkkenbordet i tre kvarter. Herefter deles dejen i lige så mange dele som der var brugt æg (cirka 150g). Størrelsen passer fint til vores pastamaskine, både i forhold til tykkelse og håndtering. Den del af dejen der ikke arbejdes med holdes pakket ind i wrap, så den ikke tørrer ud. Hver pakke rulles ud først med en kagerulle og derefter på pastamaskinen, hvor den køres igennem og enderne foldes ind til midten. Processen gentages flere gange, hvor pastamaskinen løbende indstilles til at rulle tyndere, indtil dejen har en passende tykkelse. Det kan være lidt bøvlet at håndtere dejen hvis ikke man er to om det, de meget rutinerede kan samle dejens ender så den danner en ring der kan løbe rundt og rundt om valserne.

Hvis du laver ravioli skæres pastaen i kvadrater som hver fyldes med noget rart, der ikke er alt for flydende. Vi valgte at lave en tomatsovs med bacon til den ene halvdel og spinat med mascarpone til den anden. Smør kanterne med lidt æggeblomme, læg et andet stykke pasta ovenpå og klem luften ud.

Nu må de gerne ligge på et viskestykke og tørre lidt ind inden de koges i 3-5 minutter lidt afhængig af tykkelsen.

Noter

Pastaen trører hurtigt ud og bliver skrøbelig når man begynder at arbejde med den. Gør derfor en pakke færdig ad gangen.

I modsætning til tørret pasta har vi kommet salt direkte i dejen så man behøver ikke at salte vandet.

Kommentarer

  1. Kan det virkelig betale sig at lave fra bunden. Jeg mener er det smagsmæssigt arbejdstiden værd?
    Jeg besluttede mig for et par år siden at lave syltede agurker; men konstaterede at om end resultatet var godt og smagte mere autentisk hjemmelavet (den der tilfredshed ved lave ting selv), så var tid og udgifter til projektet i tilfredsheden værd.

    SvarSlet
  2. Ravioli og tortellini kan du jo lave i nogen fornuftige størrelser og fylde med noget, der ikke bare er vildt billigt og langtidsholdbart, så der synes jeg smagen er usammenligneligt meget bedre.

    Hvis det bare er pasta, så måske ikke så meget, men det er en hyggelig process og alle børn elsker det - så hvad er værdien af at være yndlings onkel?

    SvarSlet

Send en kommentar