Græskarbrød af surdej

Til thanksgiving plejer vi at lave amerikansk mad, som let bliver meget sødt. I stedet for de ret kedelige cornbred prøvede vi i år at lave Louise's græskarbrød, dog med den lille krølle at vi gerne vil lave det på surdej, det tager lidt længere tid og de hæver ikke helt så flot op, men det smager af mere.

.


Opskrift

100g surdej
2 dl mælk
75 g smeltet smør
1 lille hokaido græskar
50 g brun farin
1 tsk kanel
1 tsk stødt koriander
½ tsk cayennepeber
2 tsk salt
750 g hvedemel

Top
50 g smeltet smør
16 hele nelliker


Fremgangsmåde

Græskarpuré kan købes på dåse, men er tit lidt svær at finde. Heldigvis er det let nok at lave selv. Toppen og bunden skæres af græskaret. det deles i kvarte og kerner og nams fjernes. Herefter bages det i ovnen cirka en halv time med skrællen opad på 150° i en halv time. Stik lidt i det, det skal være helt blødt, når det er kølet lidt af kan græskarkødet tages ud med en ske og blendes eller mases med en gaffel til puré.

Bland græskarpuré med surdej, smeltet smør og de øvrige ingredienser. Tilsæt hvedemel lidt af gangen mens dejen æltes godt igennem på en røremaskine. Lad dejen stå overdækket natten over og hæve til dobbelt størrelse.

Del dejen i 16 boller af cirka 80g stykket, vikl dem op og tryk dem flade på to bageplader med bagepapir. Klip med en saks  8 snit - ca. 2 cm ind i bollen hele vejen rundt. Midten skal stadigvæk være hel. Dæk bagepladerne så bollerne ikke tørre ud og lad dem efterhæve 1 times tid.

Lad en fordybning i midten af hvert brød med en spisepind, så der bliver plads til en stilk og pensl brødene med smeltet smør. Bag brødene midt i ovnen ved 200 grader (over-/undervarme) i ca. 15 minutter - til brødene er gennembagte og gyldne. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist. Stik en nellike ned i hvert hul, så græskarbrødene får en stilk.

Noter

De smager dejligt, både lidt surt fra surdejen der spiller fint op mod det lidt søde fra græskaret.

Kommentarer