Choko-Rugstykker


Nogen gange er det bare rart, at have noget at gumle på, uden det nødvendigvis skal være kage, slik eller boller. Her er rygstykkerne fantastiske, hele følelsen af rugbrød og sundhed kombineret med smagen af chokolade.



Opskrift

500g rugbrødsdej
40g 66% chokolade
1 spsk honning

Fremgangsmåde

Hak chokoladen groft og rør den i rugbrødsdejen sammen med honningen. Jeg gør det når jeg ellers bager rugbrød at blot laver et stedt for to og bruger den sidste dej til rugstykkerne. Kom dejen i silikonforme og lad de små rugstykker hæve sammen med rugbrødet. Har du ikke en form så lade det hæve tildækket i skålen og klat det ud som små boller. Bages i 30 min ved 160 °C hvorefter de køles af på en rist.

Noter

Er dejen for flydende til at lave boller kan man med fordel bland lidt havregryn i. Skal det være endnu mere børnevenligt (læs kageagtigt) kan man med fordel tilføje dadler, hasselnødder, mandler, kakaopulver og måske endda lidt vaniljesukker.

Kommentarer