Hjemmekærnet smør

Faldt over en artikkel i Arla Pro om at kærne sit eget smør og synes det kunne være sjovt at prøve.



Opskrift

1 l fløde
1 dl kærnemælk
1 tsk salt

Fremgangsmåde

Fløde og kærnemælk røres sammen og stilles ved stuetemperatur i et døgn, hvorefter det køles ned et par timer i køleskab. Blandingen piskes ved lav hastighed og begynder hurtigt at skille. Kærnemælken hældes løbende fra så den ikke piskes ind i smørret igen. Til sidst presses det først i en sigte og det tilsættes salt som æltes ind i smørret. Endelig det kommes i lærred og snurres stramt og sættes i en bøtte i køleskabet indtil du får bagt noget dejligt brød.

Noter

Det gav en helt anderledes smag hvor jeg både kunne smage den fede fløde og en lidt osteagtigt fermenteret smag. I artiklen laves der varianter med kyllingskind og nødder, lidt henad kryddersmør

Kommentarer