Kæmpe BBQ koteletter



Opskrift

2½ kg nakkefilet
6 spsk rub
2 dl bbq sovs


Fremgangsmåde

Vi kender alle de kedelige koteletter som ligger nede i køledisken - 8 tynde strimler gris for en halvtredser. Istedet for den kedelige oplevelse så køb en nakkefilet, puds det værste af og skær den op i 6 koteletter af 400g (ca 5-6 cm tykke).

Gnub koteletterne med en god rub og lad dem ligge og trække smag en times tid. Tænd imens grillen og sæt den op 50/50 så der er flammer i en ene side og en drypbakke i den anden. Lav en bbq-sovs det er nemt, kan gøres på et kvarter og smager langt bedre end det man køber.


Giv først koteletterne 2 minutter på hver side så der kommer nogen pæne grillstreger, eventuelt først et minut på den lange led, så vende, så vend og roter 90 grader og så vend hvis du synes det er pænere med kryds.

Læg koteletterne til side og pensel dem med bbq sovs, vend dem efter 7 minutter når sovsen lige har sat sig og pensel også den anden side. Gentag processen - man skal altid give den to gange når man maler. Med fordel kan man bytte om på den række der er nærmest varmen og den der er længst fra efter første rotation så de får nogenlunde lige meget varme.

Noter

Ovenstående giver en grilltid på ca 30 minutter, de kan godt tåle 5 minutter mere på hver side, men det kommer meget an på varmen og den tykkelse de har.





Kommentarer