Bruchetta


Super nemt og super lækkert - jeg tror vi lavede det første gang efter at have set det i Glæsel's Grillerier men det er svært at sige med sikkerhed, der er mange varianter derude. Vi er ret glade for dem som en hurtig og yderst velsmagende forret mens stegen trækker.


OpskriftTomatfyld

2-3 store tomater
1/2 løg
Olivenolie
Lidt balsamico
Salt, peber og sukker
Basilikum

Svampefyld

200 g blandede svampe
1 løg
Lidt fløde
1 fed hvidløg
Citronsaft
Olie

Fremgangsmåde


Tomaterne skæres i små tern. Løget finthakkes og kommes ned til tomaterne. Så røres der en smule olivenolie og et par dråber balsamico i, hvorpå der krydres med salt, peber og evt. justeres med en anelse sukker. 


Skær svampene i passende skiver og hak løget. Steg løget på mellem varme, indtil stykkerne bliver klare i olien. Kom hvidløget ved og steg videre et minut. Skru op for varmen og smid svampene på. Svits dem nogle minutter. Kom salt, peber og fløde på. Kog den ind til passende konsistens og smag.

Brød (vi plejer at bruge ciabatta) skåret i 1,5 cm tykke skiver gives et enkelt strøg med olivenolie som så vendes nedad mod den direkte varme i 1-2 minutter med låg på for at undgå flammer. Tag brødene ud og lad dem køle lidt af og rasp et halvt hvidløg mod brødet. Kom fyld på og måske en lille skive parmasan og sæt dem i grille igen omkring 5 minutter.

Notater

Variationsmulighederne er nærmest uendelige; pesto, gedeost, laks - nogenlunde alt man kan forestille sig på en pizza eller en sandwich.

Kommentarer