Kirsebær chokolade is - Vanilleparfait

Da jeg havde filtreret min kirsebærsnaps var der jo bær til overs og jeg synes det kunne være hyggeligt at prøve at blande dem i is med chokolade.Jeg prøvede at lave konens vanilje is men det endte som noget underligt pjask med klumper, jeg vil tro temperaturen har været for høj og æggeblommen er begyndt at koagulere. Istedet fandt jeg så denne opskrift som hverken kræver ismaskine eller varme.

Opskrift


5 dl piskefløde
50 g flormelis
1 vanillestang
6 æggeblommer (120 g)
3-4 æggehvider (60 g)
100 g flormelis

Fremgangsmåde

Pisk fløden stiv og glat. Pisk æggeblommerne hvide sammen med de 50 g flormelis og vanillekorn.
Pisk hviderne til en glat marengs sammen med resten af sukkeret. Vend forsigtigt marengs sammen æggesnapsen og fløden. Fyld massen i forme og frys. Hver time piskes der lidt i massen og når den begynder at tykne kommes hakkede kirsebær og hakket mørk chokolade i.

Notater

Resultatet er blevet lidt vel sprittet og ikke noget for børn, næste gang tror jeg at kirsebærrene lige skal koges igennem evt med lidt sukker.

Kommentarer