Hjemmelavet skinkesalat

Udover at skinkesalat bare smager dejligt er det også noget af det nemmeste at lave selv. Den helt oplagte fordel er at der så bliver et kilo af gangen, og så smager det bedre og er en del billigere end købeversionen. Jeg synes eksempelvis at det er tankevækkende at skinkestrimlerne i køledisken kun indeholder 74% skinke - hvis de sidste 26% bare er strimler er det ok, men ellers vil jeg gerne vide hvad der er i. Det ved vi her.


Opskrift

500g kogt skinke eller hamburgerryg
2 løg gerne et rød og et hvidt
1 tomat
¼ agurk
2 spsk mayonnaise - helst hjemmelavet
peber
purløg til pynt


Fremgangsmåde

Typisk kommer skinke i stykker af omkring et kilos størrelse, kog den hele i ca en time evt med en bouillonterning og lad den stå i vandet og trække i 20 minutter. Del den i to og gem den anden halvdel til om et par dage når der skal laves mere, ellers kan den fint bruges til pålæg, pizza, omelet eller tilsvarende.

Skræl løg og skær dem i grove stykker, skær også skinken i stykker og kom det hele i hakkeren med et godt drys peber, normalt er skinken så salt i forvejen at der ikke skal mere i. Kør 10 sekunder og kig til den fortsæt indtil den har din foretrukne konsistens. Nu har vi den version som den yngste foretrækker. Hvis den skal være lidt sundere piller du det våde ud af tomaten og agurken og hakker det med.

Endelig skal det hele vendes med en god mayonnaise og hvis man ønsker at lette den lidt måske lidt creme fraise.

Noter

Den bliver noget våd og smattet hvis man kommer grøntsagerne i, man kan med fordel eksperimentere med en mindre del af gangen. Vores hakker er så lille at jeg kører af to omgange hver med halvdelen af skinken og et enkelt løg for derefter at rode dem sammen i en større skål.


Kommentarer