Opskrift
En klump surdej på størrelse med en knytnæve½ liter vand (koldt)
15 g gær
1 spsk. sukker
600g mel tipo 00
250 g mel semola (groftmalet durummel) kan evt udskiftes med rugmel
½ dl olivenolie
1 lille håndfuld salt
Fremgangsmåde
Dagen før laves en surdej af 1 dl vand, 5 g gær, 1 nip sukker. 00 mel æltes i, indtil dejen er fast (ca 130g) og sættes på køl natten over.Bland vand, gær, surdej og sukker sammen. Sukkeret giver gæren og surdejen noget at leve af. Når
det er opløst tilsættes 300 g tipo-00 mel og 250 g semola. Dette røres ud, til der ikke er flere klumper.
Tilsæt salt og olie, rør lidt, tilsæt derpå resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, så
spæd op med 00 mel).
Ælt så på livet løs. Dejen skal aktiveres efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved. Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig. Lad dejen hæve i køleskab i en times tid eller til dobbeltstørrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt).
Tag dejen ud og skær den ud til 7 boller a 220 g. Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i
bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man
trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile koldt 1 time.
Tag dem ud og lad dem få lidt temperatur igen, så er vi klar til at rulle ud. Dejen kan også æltes i en
køkkenmaskine, men så får man jo ikke noget motion!
Kommentarer
Send en kommentar