Grillet mortens and

Opskrift

And 3000-3500g
2 Æbler
1 appelsin
1 håndfuld svesker
1 løg
1 spsk ribsgele
2 spsk dijon sennep
salt
peber

Fremgangsmåde

Skyl og rens anden, dup den tør. Gnid den ind i salt og peber, hvis du vil være rigtig god ved dig selv kan du også lægge lidt smør ind under huden på brystet. Fyld anden med æbler, svesker og appelsin og luk den med et par kødnåle. Buk vingerne om på ryggen af anden og beskyt dem mod varmen med sølvpapir.

Flyd kråsen, indmad, æbler, svesker og appelsin der er blevet til overs i drypbakken, snit et løg og kom ribsgele og sennep ved.

Vi skal bruge masser af varme, så tænd et fuldt rør kul og kom dem i grillen til inddirekte varme. Stil drypbakken i midten og fyld 3-4 deciliter vand ved. Her kan jeg godt lide at komme lidt røgtræ ovenpå kullene, jeg synes det giver sprødere skind og en pænere farve, men det går helt fint uden også. Kom anden på og når det ryger godt kan du fint lukke topspjældet en halv times tid inde du åbner det igen.

Efter ca en time skulle anden gerne være omkring 50 grader i brystet, her tager jeg drypbakken ud af grillen og hænder indholdet igennem en si. Drypbakken stilles tilbage i grillen under anden og fonden kan så reduceres og tilføres fløde og rødvin efter smag mens vi venter.

Efter 2 timer og 15 minutter er temperaturen nået 80 grader og anden tages. Jeg synes ikke fjerkræ vinder noget ved at trække, som man ellers gør med oksekød, jeg synes bare skindet bliver slattent, så jeg skærer og serverer den med det samme.

Notater

Tricket med at fylde lidt suppe-urter i drypbakken dur fint til alt muligt andet også. Jeg er så heldig at have fået et fedtskiller af min kone engang, så jeg kan jævne sovsen med det fedt der har samlet sig øverst til sidst.

Kommentarer

  1. Husk at giv den 2 styk 5 cm lange snit imellem vingerne og ryggen (bare lige igennem huden) så overskudsfedet skal dryppe ud den vej; Ænderne er nemlig ret fede fugle.

    SvarSlet

Send en kommentar