Møfkugler - moinkballs

Til dette års thanksgiving ville jeg prøve at lave moinkballs, det er en sammentrækning af muh og oink, da det både er ko og gris - på dansk bør de derfor retteligt hedde møfkugler (der er nul hits på google i skrivende stund, så jeg tager lige ophavsret på det ord så det kan stå på min gravsten sammen med flæskesalaten). Da thanksgiving er en lang proces med gang i flere grills og ditto øl blev billederne ikke så gode, men de smager fint - tænk bacon-cheese-burger uden for meget brød og salat.

Opskrift

½ kg Hakket oksekød, helst med høj fedtprocent
2 æg
1  dl rasp
50g revet cheddar
1 tsk chiliflager
2 fed hvidløg
salt og peber
2 spsk BBQ-krydderi eller rub
1 dl BBQ sovs
1 pakke bacon i skiver

Fremgangsmåde

Først røres farsen med æg, rasp, ost, hvidløg og krydderier, hvis det skal være helt rigtigt må de godt blive ret stærke, men jeg har holdt lidt igen af hensyn til børnene. Farsen stilles på køl i en halv times tid hvorefter den formes til kugler af passende størrelse. Vi sigtede efter at ramme en størrelse hvor en halv skive bacon lige præcis kan nå en gang rundt og fæstnes med en tandstik.

Møfkuglerne sættes på grillen indirekte og drysse med rub og bliver stående indtil baconen begynder at blive sprød, det tager ca en halv time. Nu glaseres de med BBQ-sovs, jeg dryppede det bare ovenpå, man man bør nok tage dem op og dyppe dem for et mere ensartet resultat. Når BBQ-sovsen har sat sig efter ca et kvarter glaseres de endnu en gang og får det sidste kvarter.

Noter

Er en rigtig fin snack, jeg serverede dem med buffalo turds og de forsvandt alle sammen.

Kommentarer