Grillet ananas med karamel

Ananas bliver super godt på grill, selvom de er en smule sure bliver de bløde og søde når de har fået en tur på grillen. De ses i flere varianter, men noget med sukker og is er sjældent helt galt. Denne opskrift er fra gastromad.


Opskrift

2 hele ananas
6 spsk. rørsukker
1 dl. rom f.eks. Havana Club
2 spsk. Smør
½ dl. hyldeblomstsaft
½ dl. rom

Is og friske bær

Fremgangsmåde

Kom rørsukkeret på en pande som varmes langsomt op, det bliver til karamel ved 186 grader, hvis ikke man rører i det. Hvis det ud til at gå lidt for stærkt (noget sukker smelter og bliver mørkt inden al sukkeret er smeltet), så må man gerne “slynge” sukkeret lidt rundt på panden, for at fordele varmen bedre eller tage panden helt af varmen for at styre temperaturen. Når sukkeret er blevet til karamel, så tilsæt smørret og lad det boble lidt og kom derefter også rommen og hyldeblomst i.

Del ananaserne på langs i fire både, skær stokken af hver båd. Skær nogle riller ned i hver båd, a la hasselbagte kartofler, så karamelrommen kan smelte ned i mellem i ananassen.

Varm grillen op, og læg ananas bådende med kødsiden på grillristen, så de får nogle flotte grillstreger på hver side. Når de er grillet 3-4 minutter på hver side lægges de med skrællen nedad. Pensl hver ananasbåd med karamelrommen. Gem lidt af karamellen til servering. Læg låget på grillen og grill bådene ca. 10 – 15 minutter indtil karamellen er næsten smeltet, men hold øje med, at den ikke smelter væk.

Ved servering hældes det sidste karamelrom over ananasbådene, hvor der på hver båd placeres en skefuld is og pyntes med friske bær.

Noter

Smager godt - let at lave. Man kan også godt give den et lille skud god rom ved servering, hvis der kun er voksne til stede.

Kommentarer