Brisket

Brisket er den ultimative grilltilberedning. Det er ikke en udskæring vi normalt har i danmark, men minder mest om spidsbryst. Det er oprindeligt hele brystet, som i Danmark mest anvendes til hakket kød, hvor der er en kile af fedt i midten som gør stykket virkelig velegnet til langtidstilberedning. Jeg var heldig at finde det nederste stykke (kaldet the flat) på 3 kg. Det er således noget mindre og noget tyndere end en rigtig brisket (kaldet en whole packer) så jeg kunne tilberede den noget hurtigere.


Opskrift

3kg brisket (the flat)

½l okse bullion

rub


Fremgangsmåde

Først trimmes det værste af fedtlaget på kødet, det forhindrer både røgen og rubben i at nå ind til kødet og give det smag. Dernæst gnides kødet ind - jeg brugte big bad beef rub. Faren er at kødet bliver tørt, det skal grilles over lang tid og er relativt tyndt stykke kød, derfor injiceres med bullion.

Der tændes op i grillen, og når der er gang i røgen lægges kødet på med fedtsiden nedad. Fedtet virker som et varmeskjold og hjælper med til at forhindre at kødet tørrer ud. Efter to times røg vendes kødet og der sættes stegetermometer i. 

Herefter kører det lidt ligesom pulled pork, hvor temperaturen stiger langsomt indtil den ligger konstant i virkelig lang tid omkring 65°C mens fedtet nedbrydes. Hvis jeg havde haft en whole packer havde jeg pakket kødet stramt i sølvpapir her. Omkring 95°C er kødet færdigt, det skal være helt blødt og blævrende når man stikker til det, men det er et ret lille vindue hvor kødet er godt, så begynd at prik til det hvert kvarter når temperaturen rammer 90°C.

Kødet pakkes i sølvpapir, såfremt den ikke er det allerede, og lægges i en varmekasse og trækker mindst en time indtil det skal skæres.


Billeder taget med godt en times mellemrum, hvor den lægges på kl 7 og tages af kl 3.


Noter

Simpelthen fantastisk, særligt resterne er geniale dagen efter.

Kommentarer