Chuck Flap


Jeg faldt over denne amerikanske udskæring og synes det ville være sjovt at prøve. Den er taget fra tykkamen imellem nakken og ribeye, den er fint marmoreret. Den bør være velegnet til noget langtidsstegning, men jeg har valgt at køre den som en almindelig steg.

Opskrift


2 kg chuck flap
salt og peber

Fremgangsmåde


Afpuds stegen, der er en del sener og den minder meget om en culotte. Rids fedtet og gnub den med salt og peber, jeg valgte at give den anden steg en dryrub jeg havde en rest af vist mest salt, peber, paprika, chilli.

Tænd grillen op til indirekte stegning, og giv stegene skiftevis 12 minutter på og af. Tredje gang de er på sætter jeg stegetermometer i og afslutter grilningen når det viser 48°C. Herefter få de lov at trække omkring 20 minutter mens jeg laver sovsen. Bemærk at fibrene går på den forkerte led, så jeg skar på den lange led og halverede stykkerne.

Noter


Utrolig smagfuldt stykke kød, dejlig mørt og saftigt. BBQ rub gjorde ikke noget særligt, men kunne dog godt smages på de kolde stykker dagen efter.

Kommentarer