Challenger Bread Pan - Surdejsbrød

Jeg fik en Challenger Bread Pan i julegave af datteren, det er en art stegeso lavet i støbejen meget lig bagestål, men noget mere praktisk grundet håndtagene så den er let at få ind og ud af ovnen uden for mange brændemærker på arme og hænder. Cathrine Brandt har meget mere info og er meget mere  avanceret i både bagning og surdej.Opskrift

50g surdej
50g hvedemel
50g vand

500g tipo00
100g semola durum
500g vand
15g salt
1 tsk sukker
1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

Som det måske fremgår er dette den dej jeg laver oftest til enten flutes eller boller som er lidt grove og lidt italienske. Jeg har dog tilføjet nogle af Cathrines tricks.

Først blandes fordej lige dele surdej, vand og mel og står og udvikler sig to timer. Herefter røres mel, vand, salt og sukker i og æltes godt igennem på røremaskinen i cirka 10 minutter. Dejen og skålen smøres med olivenolie og står nu i stuetemperatur og en gang i timen tager jeg låget af og folder den, ved at hive den op og ind over sig selv, dreje skålen og gentage tre gange. Efter tre timer har den hævet nok og den ryger på køl til dagen efter.

Dagen efter varmes challenger op ved 250°C varmluft i en time, den tages ud, dejen hældes i, der skæres to snit og låget ligges på og der skrues ned på 220°C. Nu står den 20 minutter, hvorefter låget tages af. Efter yderligere 20 minutter tages den ud og brødet køler af på en rist en times tid.

Noter

Det bliver helt vildt flot, men svært at bage brød i anden form eller størrelse, ligesom boller og flutes nok er nemmere på bagestålet.

Kommentarer