Det kører fuldstændig ligesom en normal mayonnaise, dog med den forskel at hviden fra ægget også er med, men det giver blot en mere luftig mayo - så det er bare fint.
![]() |
Der er cirka to sekunder imellem hver af billederne |
Opskrift
1 helt æg1 spsk dijon sennep
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk salt
1 tsk peber (helst hvid)
3½ dl neutral olie (vindruekerne, raps, solsikke)
Bamix stavblender med mayonnaise blad
Fremgangsmåde
Slå ægget ud og tilsæt sennep, eddike salt og peber. Fyld beholderen op med olie til 4 dl mærket. Stik blenderen helt ned i bunden og hold den dernede. Hele fidusen er at æg, eddike og sennep blandes først og lige så snart det begynder at stivne, trækker blandingen olie med lidt ad gangen. Så kør stavblænderen på fuld fart men hold den helt i bunden af bøtten et ti fulde sekunder, træk den derfor langsomt op og få det sidste olie fra toppen blandet med ind. Brug de sidste 50 sekunder på at gøre rent.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3YY-enw_WC5_9R0Lclq4fkoJIZjHuYjHo0yeIl7_jHqFsGxAKswhhFXBl2bPd71zU9QGqrvbatfuM2B0JP5oDFiQ_jD8kXV343k36V4m4Rs2gaktePqbEe5o5FsrYLKANVvTIbbmJlQA/s400/fire_slags_mayonnaise.jpg)
Kommentarer
Send en kommentar