I urets retning: kalkun, stuffing, mash, avocado kartofler, sweet potatoes med marshmallows |
Det er også en dårlig ide at fylde kalkunen, amerikanerne laver faseringen ved siden af. Det har den fordel at fuglen bliver varmet op både indefra og udefra, hvorimod du risikerer at få råt fyld og brændt fugl hvis du "udstopper" den.
Opskrift
5½ kg KalkunLage
5 liter vand8-10 laurbærblade
110 gram salt
200 gram brun farin
1 tsk tørret timian
1 tsk peberkorn
Stuffing - Møller style
200g bacon1 æble
3 stængler bladselleri
1 pakke toastbrød
2 løg
4 fed hvidløg
1 liter bullion
50g smør
Fremgangsmåde
Dagen før findes en spand eller gryde der er stor nok til at kalkunen kan være i den og farin og salt opløses i et par liter vand. Derefter kommes krydderier og kalkunen i og der fyldes efter med vand indtil den er dækket. Kan den ikke dækkes af vandet vendes den hver 6. time. Hvis din kalkun er frossen skal du nok regne med at komme den i køleskab mindst tre døgn før du skal bruge den.Kalkunen tages op af lagen og skylles og tørres, hvorefter den gnides med salt og peber både ind- og udvendigt. Brystkødet løsnes og der skubbes smør ind under, hvilket skulle hjælpe til at den ikke bliver tør.
Tænd grillen op til indirekte varme, læg kalkunen på med brystet opad og sæt stegetermometer i brystet. Sæt en drypbakke under med vingespidser, kråsen, lidt vand og grøntsager. Jeg gav den fuld varme den første times tid og smed lidt røgtræ ved. Herefter var den 45 grader så jeg lukkede det nederste spjæld til omkring ¼ og tre timer senere var den 75 grader og det passede fint med spisetid. Den skal ikke trække, højst køle lidt ned så man ikke brænder sig, men servér hurtigst muligt mens skindet stadig er sprødt.
En halv time før spisetid tømmes indholdet af drypbakken over i en fedtskiller. Hæld et par deciliter op i en gryde på medium varme. Tilføj 5-6 spiseskefulde mel og kog det godt igennem for at fjerne melsmagen. Tilføj resten af væsken lidt ad gangen og slut af med et skud burbon - så er der gravy.
Stuffing - sweet potatoes med marshmallows tranebærsovs (fra dåse i skiver) - kalkun og mash Atomic Buffalo Turds - 49ers banker Saints mens vi laver mad |
Kommentarer
Send en kommentar